head-top-bg

tala fou

O le faʻaogaina o le suavai e mafai ona maua i le suavai ma le tuʻufaʻatasia o le suavai ma le tekonolosi faʻalaʻau na aumaia ai le tele o le faʻafaigofieina i le galueaina o faʻatoaga, ae o le faʻaaoga le lelei o le a aumaia ai foʻi faʻalavelave, o lea e manaʻomia ai le faʻatonutonuina o le taimi ma le aofaʻi o fetilaisa. Faʻafefea ona faʻaaoga faʻasaienisi fetilaisa suavai? Ole mea ole a sosoʻo mai ole faʻalauiloaina o le vai-soluble fertilizer science and technology.

Scientific application of water soluble fertilizer

Faʻafefea ona faʻaoga faʻasaienisi faʻalaʻeleʻele suavai vai
A faʻalelei, o le vevela o le vai e tatau ona latalata i le eleele vevela ma le ea vevela i le mamao e mafai ai, ma aua le lolovaia. I le taumalulu, o le greenhouse tatau ona faʻainuina i le taeao; i le taumafanafana, o le greenhouse tatau ona faʻainuina i le aoauli po o le afiafi. Afai e te le faʻaaogaina se dropper, faʻasusu ia laʻititi mafai.
E faigofie le faʻasusuina o lologa e mafua ai le faʻamaʻaʻa o le 'eleʻele, polokaina le manava o aʻa, aʻafia ai le fagaina o mea taumafa, ma faigofie ona pala aʻa, o laʻau ua mate. O le faʻaputuputuina o le "togavao" e aoga tele i fua o faʻatoaga.
Naʻo faʻasaienisi faʻafouina mafai ona maua lelei fua ma lelei o le vai-soluble fetilaisa. Faʻasuilaina faʻasaienisi e le gata i totonu o meaʻai, fua lelei, ae faʻapea foi i vailaʻau faʻasaienisi.
I se tulaga lautele, o fualaʻau aina e faʻaaoga ai le 50% o faʻalaʻau suavai, o le aofaʻi e tusa ma le 5 kg i le mu, ma le aofaʻi o meaola e mafai ona faʻavasega i le vai, humic acid, amino acid, chitin, ma isi mea e tusa ma le 0.5 kg. I le faʻaopopoga i le faʻateleina o le nitrogen, phosphorus ma potassium o meaʻai, e mafai foʻi ona faʻaleleia le tetete i faʻamaʻi, teteʻe i le lāmala ma teteʻe i le malulu, ma faʻaititia le faʻatupuina o le lava o meaʻai.


Taimi Post: Ian-11-2021